On-line služba Kuki zařadila další programy České televize v HD kvalitě

10. prosinec 2019

Verze ČT 1 Severní Morava a ČT 1 Jižní Morava byly doposud k dispozici pro klienty služby ve standardní kvalitě. Do budoucna počítá Česká televize s dalším posilováním regionů.

Provozovatel on-line televize Kuki zařadil do nabídky regionální verze kanálu ČT 1 pro severní a jižní Moravu ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Stanice byly doposud v nabídce pouze ve standardní kvalitě. Tento krok byl realizován několik týdnů poté, co Česká televize zařadila tyto programy do pozemního vysílání DVB-T2. Kanály ČT 1 SM HD a ČT 1 JM HD jsou součástí volitelné nabídky. Je tedy pouze na samotném zákazníkovi, zdali si je do nabídky přidá, nebo ne.

Naopak pevnou součástí Kuki TV, tedy kategorie Povinné kanály, je stanice ČT 1 HD ve verzi pro Čechy. Nabídku pak doplňují i další stanice České televize – programy ČT 2 HD, ČT 24 HD, ČT Sport HD, ČT :D HD a ČT art HD. Pro příští rok počítá veřejnoprávní médium se spuštěním dalších regionálních verzí programu ČT 1, které ještě více posílí pozici místního zpravodajství. Vzniknout by měly odnože ČT 1 SV (Severovýchod) a ČT 1 JZ (Jihozápad). K dispozici budou mj. volně v DVB-T2.

autor: lukpo
Spustit audio

Související