Majitel dětského řetězce Bambule spustil internetovou televizi, neoznámil to ale vysílací radě

18. říjen 2019

Bambule TV sama sebe charakterizuje jako internetovou televizi, jde ale spíše o portál, který obsahuje jednotlivá videa s dětskou tematikou. V létě a na začátku podzimu sháněl jeho provozovatel mladé moderátory.

Majitel dětského obchodního řetězce Bambule spustil na webu stejnojmennou internetovou televizi. Její provozovatel, společnost Wormelen Group, to ale zapomněl ohlásit Radě pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Regulátor nyní žádá po této firmě vysvětlení, a to do 15 dnů od doručení dané výzvy. Wormelen Group licenci pro tento typ komunikačního kanálu se zákazníky licenci nepotřebuje, u RRTV se však musí zaregistrovat, a to podle tiskové zprávy firma neudělala.

Z webu internetové televize Bambule TV lze vypozorovat, že projekt je v provozu posledních několik měsíců. Dětská on-line stanice vyhlásila v létě casting na nové moderátory, které následně zopakovala ještě 23. a 24. září. Podle vlastní charakteristiky je Bambule TV určena nejen pro všechny děti a teenagery, ale také jejich rodiče. On-line projekt přináší podle vlastní charakteristiky „originální pořady, oblíbené a cool seriály, večerníčky, zkrátka vše, co hledáte“. Cílem projektu je především dětem zábavu třídit a zpřehlednit.

autor: lukpo
Spustit audio

Související