Majitel Filmboxu získal vybrané kanály společnosti Sony

11. červenec 2019

SPI International se rozšíří o kanály pod značkou Film1, nizozemské služby prémiové televize a videa na vyžádání.

Filmová a distribuční společnost SPI International uzavřela dohodu se Sony PicturesTelevision (SPT) v Nizozemsku ohledně převzetí lineárních kanálů a všech digitálních služeb Film1. Podle dohody bude SPI vlastnit značky Film1 od 1. srpna 2019 a bude i nadále provozovat všechny své digitální služby těchto platforem. Celkem půjde o čtyři placené filmové programy Film1 pod názvy Film1 Premiere, Film1 Drama, Film1 Action a Film1 Family. SPI jako nový majitel bude i nadále nabízet oba lineární kanály a digitální služby v Nizozemí. Film1 v současné době nabízí programy z holandské a mezinárodní produkce na svých filmových kanálech, které jsou k dispozici na různých kabelových, DTH a IPTV platformách.

Pod vlastnictvím SPI bude Film1 v Nizozemsku vysílat širokou škálu prémiových filmů od globálních distributorů, ke kterým budou mít jejich předplatitelé přístup na všech typech zařízení a obrazovkách, a to zcela bez reklam.

„Jsme rádi, že můžeme oznámit akvizici značek Film1 v Nizozemsku. SPI poskytuje více než 20 let služby prémiových filmů pro stovky operátorů ve 45 zemích. Jako domov dobrých filmů se SPI neustále snaží přinést svým divákům po celém světě kvalitní obsah. Díky přidání značek Film1 do naší pestrénabídky lineárních kanálů a moderních digitálních služeb můžeme též nově sdílet náš prémiový obsah se všemi milovníky filmů v Nizozemsku,“ řekl Berk Uziyel, generální ředitel SPI International.

Logo Film1

SPI International je globální mediální společnost provozující 40 televizních kanálů na šesti kontinentech nabízející lineární a digitální filmové služby prostřednictvím různých způsobů příjmu. Působí i na našem trhu, kde kromě vlajkového Filmboxu provozovuje například také stanice Filmbox Premium HD, Filmbox Extra HD, Filmbox Plus či ve vysokém rozlišení obrazu tematické programy FightBox, Fast&FunBox, DocuBox a Eroxxx. Poslední zmíněné jsou však bez lokalizace.

autor: Lukáš Jaro
Spustit audio

Související