Majitel slovenské televize JOJ oficiálně posílil svou pozici na českém trhu

14. březen 2019

Slovenská televizní skupina přidala ke stanicím, které provozuje v Česku, i CS film, CS mini, Horor film, War TV, Kinosvět a online videoportál FILM popular.

Společnost Slovenská produkčná se stala včera oficiálně novým majitelem portfolia kanálů Československé filmové společnosti. „Na základě rozhodnutí Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, ve kterém byl schválen převod podílů Československé filmové společnosti na společnost Slovenská produkčná, JOJ Group rozšiřuje portfolio svých televizních stanic v České republice. K JOJ Family a JOJ Cinema tak do skupiny přibyly stanice CS film, CS mini, Horor film, War TV, Kinosvět a online videoportál FILM popular,“ uvedl nový majitel v tiskové zprávě.

Již dříve avizovaná změna byla ve středu zapsána do Obchodního rejstříku a prodej podílů je tím zákonně uzavřen. Pohledem do obchodního rejstříku lze zjistit, že stávajícími jednateli v Československé filmové společnosti jsou Mojmír Mlčoch, člen představenstva JOJ Group, její generální ředitel Marcel Grega a Ján Sarka, Head of Controlling TV JOJ. Z majetkové struktury firmy byli naopak vymazáni Leoš Pohl a Jan Jurka. Je prozatím předčasné spekulovat nad tím, co bude změna pro jednotlivé stanice znamenat, nicméně to, že k nim do budoucna dojde, lze považovat prakticky za samozřejmost.

autor: lukpo
Spustit audio

Související