Máte rádi Český rozhlas už 98 let. Díky za to. Radio Wave slaví rekordní poslechovostí

18. květen 2021

Český rozhlas je druhý nejstarší rozhlas v Evropě. Jako Radiojournal začal vysílat dnes – 18. května v roce 1923 z blízkosti letiště Kbely u Prahy. 98. výročí slavíme s pořádnou vervou nejen proto, že se nezadržitelně blíží významné kulatiny, ale hlavně proto, že se nám daří oslovovat čím dál větší počet posluchačů. Český rozhlas Radiožurnál byla za druhé pololetí minulého roku nejposlouchanější tuzemská stanice ze všech.

Podle průzkumu Radioprojekt poslouchá Radiožurnál 937 tisíc lidí denně, ale skvěle je na tom i Radio Wave. Naše týdenní poslechovost stoupla ke 43 tisícům posluchačů týdně, což je nejlepší výsledek stanice pro mladě smýšlející publikum v digitálním éteru. Právě vaše přízeň je ten nejlepší dárek, který jsme mohli k oslavám založení Českého rozhlasu dostat, a taky motivace pro všechny tvůrce audio obsahu do další práce.

Naše čísla hrají... s vámi

První tři měsíce letošního roku jste si poslechli z dílny Radia Wave přes milion dvě stě sedmdesát tisíc audií v režimu on-demand na našem webu, v aplikaci mujRozhlas nebo v dalších podcastových aplikacích, což je další náš dosavadní rekord. Redakci Radia Wave definitivní nástup podcastů nezaskočil. Na vývoji nových formátů přímo pro digitální prostředí pracujeme už od roku 2018. Mezi úplně nejoblíbenější se dlouhodobě řadí oblíbená show o všem a o ničem Zuzany Fuksové a Ivany Veselkové Buchty.

V letošní soutěži Podcast roku můžete kromě Buchet a ostatních pořadů hlasovat i pro magazín o seberozvoji Balanc Petra Boušky nebo seriál, který neuvidíte, Zkouškový 2. Mezi nejzajímavější počin za poslední dobu řadíme podcastovou sérii Rihiny Ahmedové o přijetí vlastního těla Sádlo, kterou si můžete najít a poslechnout na našem webu.

Jak se dařilo dalším stanicím Českého rozhlasu v uplynulém roce, zjistíte na webu nasecislahraji.cz. Narozeniny veřejnoprávního rozhlasu letos doprovodí ještě jedno narození nové. 21. května zahajujeme provoz čistě sportovní stanice Český rozhlas Radiožurnál Sport. Užijte si s námi narozeninový den, ve kterém slaví nejen poslechovost, ale hlavně mediální služba vám, posluchačům Rozhlasu a Radia Wave.

Naše čísla hrají... s vámi
autor: Radio Wave
Spustit audio