Mediální dny Mnichov 2018 ukážou další perspektivy digitálního rádia v Bavorsku

18. říjen 2018

Digitální rádio se v Bavorsku těší trvale rostoucí popularitě, a to zejména díky bohaté programové nabídce, kterou tvoří i řada regionálních multiplexů.

Od 24. do 26. října se budou v bavorské metropoli konat Mediální dny Mnichov 2018. Jejich součástí bude i diskusní panel věnovaný digitálnímu rozhlasovému vysílání DAB+. Informuje o tom portál Bayern Digital Radio. Na konferenci, kterou budou pokrývat i německá odborná média, se sejdou zástupci rozhlasových stanic působících na této platformě a nebudou chybět ani zástupci z politické sféry. Jedním z témat bude aktuální vývoj bavorských vysílacích sítí.

Bavorsko je jednou ze spolkových zemí, kde je digitální rozhlas DAB+ v Německu nejvíce vidět. Kromě zemského multiplexu Bayern, jehož součástí jsou stanice veřejnoprávního Bavorského rozhlasu a privátní Antenne Bayern, zde působí i celá řada regionálních sítí jako například Oberfranken, Oberbpfalz, Niederbayern nebo Mittelfranken. V nejbližších měsících je zde naplánovaný i start nových stanic – Oldie Welle Niederbayern, Radio Teddy nebo Arabella Plus.

autor: lukpo
Spustit audio

Související