Mediální regulátoři z Německa potvrdili, že veletrh IFA bude na novinky v digitálním rádiu opět bohatý

13. srpen 2019

Akce má podrobně představit informace z vývoje technologie DAB+ i digitálního zvuku jako takového. Zaměří se na informace v oblasti rozhlasového příjmu, chystaném rozšiřování jednotlivých multiplexů i plánech na poli internetové distribuce.

Němečtí mediální regulátoři na svém společném webu potvrdili, že blížící se technologický veletrh IFA bude opět na novinky v oblasti digitálního rádia bohatý. „Digitalradiotag 2019“, tedy „Den digitálního rádia 2019“ má podrobně představit informace z vývoje technologie DAB+ i digitálního zvuku jako takového. Zaměří se na novinky v oblasti rozhlasového příjmu, chystaném rozšiřování jednotlivých multiplexů i plánech na poli internetové distribuce.

Účastníci této části veletrhu IFA budou také seznámeni s výsledky on-line monitoringu a mediální regulátoři BLM (Bavorsko) a mabb (Berlín - Branibosko) dají nahlédnout, jak se daří v těchto spolkových zemích poslechu rozhlasu na webu, streamování hudby a podcastům. Zvláštní důraz má být kladen na vývoj v oblasti takzvaných chytrých reproduktorů a zvukových asistentů. Den digitálního rádia 2019 se na veletrhu IFA bude konat v pondělí 9. září.

autor: lukpo
Spustit audio

Související