Mediální skupina ProSiebenSat.1 poprvé s obsahem v Ultra HD, zdarma na satelitu Astra

16. červenec 2018

Dokumentární magazín bude dostupný paralelně také ve standardním i vysokém rozlišení. Distribuce signálu probíhá prostřednictvím družice Astra, která je velmi populární i v České republice.

Německá mediální skupina ProSiebenSat.1 odhalila detaily chystaného přechodu na vysílání v ultra vysokém rozlišení, které se též označuje zkratkou 4K. První UHD pořad bude odvysílání na satelitní pozici 19,2 stupně východně, družice Astra, už o nadcházejícím víkendu. Půjde konkrétně o nedělní vydání magazínu „Galileo Spezial“, který poběží od 19:05 na promo kanálu UHD 1 by HD+. Zde už se objevují například první materiály od konkurenční RTL.

V aktuálním dílu magazínu „Galileo Spezial“ budou moci diváci vidět tipy na nejlepší dovolenou na poslední chvíli. Mediální skupina ProSiebenSat.1 slibuje, že v letošním roce se mohou diváci dále ve formátu Ultra HD těšit na vlastní produkci, například cyklus „Rosins Restaurants“ a odvysílány budou i dva filmy, které do programu nasadí stanice Sat.1. Kromě UHD obrazu se mohou majitelé 4K zobrazovačů těšit i na podporu HDR, tedy vysokého dynamického rozsahu, který video složce dodává pestrou barevnou škálu a mimořádný divácky zážitek.

autor: lukpo
Spustit audio

Související