Mezi vysílatele se podařilo rozdělit kompletní datovou kapacitu vídeňského DAB+ multiplexu

1. srpen 2019

Aktuálně je v rozhlasové síti obsazeno jedenáct programových pozic, další rádia čekají na potvrzení pro vstup u rakouského regulátora. „Velmi nás těší rozmanitá programová nabídka,“ uvedla společnost RTG Radio Technikum, která síť provozuje.

Rakouská digitální rozhlasová síť CityMUX Wien II má v současné době již kompletně obsazenou datovou kapacitu. Multiplex sice ještě není naplněn, nicméně je jisté, že další stanice se do tohoto balíku programů ještě chystají. Informuje o tom portál Satellifax.de. Aktuálně je v rozhlasové síti obsazeno jedenáct programových pozic, další rádia čekají na potvrzení pro vstup u rakouského regulátora. „Velmi nás těší rozmanitá programová nabídka,“ uvedla společnost RTG Radio Technikum, která síť provozuje.

Portál připomněl, že firma již dříve avizovala datovou kapacitu v rozsahu 300 CU jednotek. To je dostatečný prostor i na to, aby zde vysílatelé do budoucna mohli operovat například s vysokou ochrannou proti zkreslení signálu a daný program by tak byl zachytitelný i při jeho nízkých hodnotách a vyšší chybovosti. Jedním z rozhlasových okruhů, o němž se spekuluje, je vídeňská stanice Radio Stephansdom, která se již v minulosti zúčastnila experimentálního vysílání. Rakouský veřejnoprávní rozhlas se DAB+ vysílání neúčastní.

autor: lukpo
Spustit audio

Související