Milion německých domácností stále přijímá programy ze satelitu pouze ve standardním rozlišení

29. duben 2022

Aktuální výsledky průzkumu Astra TV Monitor, který každoročně realizuje telekomunikační společnost SES, ukázaly, že obliba příjmu programů ve standardním rozlišení z družice je stále velká. Využívá ji konkrétně 1,07 milionů domácností. Satelit je zároveň nejoblíbenějším distribučním kanálem pro sledování televizního vysílání v Německu.

Satelitní televizi využívá v Německu 17 milionů domácností, což je z celkového koláče sledovanosti 45,7 procenta. Na opačné straně popularity je naopak pozemní vysílání, kterému Astra TV Monitor přisuzuje u našich západních sousedů pouze 1,33 milionu domácností. Řada programů, které jsou v HD rozlišení kódovány, jsou na družici Astra k dispozici volně v SD kvalitě, i tímto si lze tedy zdůvodnit velký podíl těchto domácností.

„Televize je nesmírně důležité médium pro desítky milionů lidí – jak pro informace o světovém dění ze spolehlivých zdrojů, tak pro zábavu. Satelit k tomu nabízí nejlepší infrastrukturu. Přinášíme kanály do každé domácnosti a na každé místo v zemi za ekonomických podmínek a v nejlepší kvalitě,“ komentoval aktuální výsledky Astra TV Monitoru Christoph Mühleib, výkonný ředitel společnosti ASTRA Germany.

autor: lukpo
Spustit audio

Související