Milovníci hitů osmdesátých let jásají, Radio 80s80s vstoupilo do německé celoplošné DAB+ sítě Antenne DE

30. listopad 2020

Radio 80s80s je programovou novinkou druhého celoplošného DAB+ multiplexu v Německu. Stanice orientovaná výhradně na hity osmdesátých let vstoupila do digitální sítě o den dříve, než bylo avizováno.

Rozhlasová stanice Radio 80s80s je od dnešního dne součástí celoplošného německého DAB+ multiplexu Antenne DE. Operátor Media Broadcast tento program zařadil nabídky o den dříve, než se očekávalo. Oficiálně měla stanice do této sítě vstoupit v úterý 1. prosince. Dnešní den je tak významným milníkem v existenci okruhu, který se orientuje výhradně na hudbu 80. let 20. století. K jeho pozemnímu signálu má tak rázem teoretický přístup 67 milionů Němců. Stanici byl vyhrazen datový tok 72 kbps s kódováním HE-AAC, verze 1.

„Naším příslibem je rozmanitost a kvalita, takže nás velmi těší, že můžeme představit další silnou rozhlasovou značku na naší celostátní platformě DAB+ zastupovanou společností REGIOCAST. Hudba 80. let s mnoha národními i mezinárodními superhvězdami má v sobě ducha doby a inspiruje celé generace,“ konstatoval Joe Pawlas, generální ředitel Antenne Deutschland, firmy, která druhý celoplošný multiplex provozuje. V sítí jsou dále šířeny stanice Antenne Bayern, Rock Antenne, RTL Radio, Toggo Radio a vybrané kanály Absolut.

autor: lukpo
Spustit audio

Související