Místní rozhlas má v Bavorsku velký význam, DAB+ jeho roli ještě podtrhl

21. březen 2023

Bavorský mediální regulátor při příležitosti Světového dne rádia, který se uskutečnil před několika týdny, připomněl nezanedbatelnou roli místních médií, která vytváří spolu s velkými vysílateli nezanedbatelnou pestrobarevnost rozhlasového éteru. Významná byla pro menší rádia zejména expanze na platformu DAB+, díky které výrazně zvýšila svůj zásah.

Bavorský rozhlas potvrzuje svůj velký význam jako zdroj informací o aktuálním dění. Mediální regulátor si při příležitosti Světového dne rádia položil otázku: Jak relevantní je dnes rádio jako informační médium v ​​Bavorsku? Mediální studie z roku 2022 má pro místní rozhlas v Bavorsku povzbudivé výsledky. Role regionálního vysílání se výrazně posílila po spuštění místních DAB+ multiplexů v uplynulých letech.

„Rádio v Bavorsku je a zůstane nepostradatelné pro utváření místního mínění. Výsledky studie mediálního vážení společnosti Bayern to ukazují velmi jasně. Vysoký společensko-politický význam rozhlasu v Bavorsku svědčí o vysoké kvalitě a rozmanitosti rozhlasového prostředí ve spolkové zemi. Jako státní ústředí budeme tuto místní názorovou rozmanitost dlouhodobě bránit a zajišťovat,“ uvedl prezident regulátora BLM Thorsten Schmiege

Více než polovina obyvatel Bavorska v loňském roce v průměru poslouchala prostřednictvím rádia informace o aktuálním dění v Německu, ve světě nebo o lokálních tématech. S informativním denním dosahem 52 % zůstává rádio tradičně nadprůměrným zdrojem informací v Bavorsku a je stejně relevantní jako televize (54 %) a internet (57 %). Rozhlas je v Bavorsku ústředním bodem především jako zpravodajský zdroj pro místní témata.

autor: lukpo
Spustit audio

Související