Mistrovství světa ve fotbale 2022 a Euro 2024 na obrazovkách rakouských stanic ORF a ServusTV

24. červen 2022

Letošní mistrovství světa ve fotbale a evropský šampionát v roce 2024 budou moci sledovat i diváci v dosahu signálu rakouské veřejnoprávní televize ORF. Ta je součástí nabídek řady operátorů na našem trhu a v Česku je možné ji přijímat i přeshraničně prostřednictvím DVB-T2 vysílačů ve standardní kvalitě obrazu. O zápasy se stanice podělí s komerční ServusTV.

Čtěte také

ORF a ServusTV spolupracují na dvou nadcházejících velkých fotbalových událostech a budou vysílat všech 64 zápasů Mistrovství světa ve fotbale 2022 a všech 51 zápasů UEFA Euro 2024 živě v rakouské bezplatné televizi. Za tímto účelem uzavřely oba subjekty odpovídající sublicenční smlouvy. Kromě IPTV operátorů a DVB-T2 je ORF k dispozici i na satelitu Astra, pozice 19,2 stupně, zde je ovšem její signál zakódován.

Jako držitel práv na mistrovství světa ve fotbale 2022 v Kataru (21. listopadu až 18. prosince 2022) převede ORF na ServusTV vysílací práva na 25 z celkem 64 živých utkání. ORF nabídne 39 zápasů živě, včetně téměř všech zápasů hlavního večera, stejně jako úvodního zápasu a finále. ServusTV odvysílá 19 zápasů ze skupinové fáze, dvou osmifinále a dvou čtvrtfinálových zápasů, jednoho semifinále a utkání o třetí místo. Kromě vysílacích práv pro TV a online zahrnuje podlicenční smlouva také rozsáhlá práva na doplňkový servis.

Generální ředitel ORF Roland Weißmann uvedl následující: „To, co ve Formuli 1 funguje hladce a osvědčilo se v Evropské a konferenční lize, se nyní přesouvá i na pole velkých turnajů. Chcete-li zabránit tomu, aby živé sporty zmizely za placenou bránou, vyžaduje trh s právy na sport kreativní a pragmatická řešení. V tomto smyslu je současná dohoda o mistrovství světa ve fotbale 22 a UEFA EURO 24 pro domácí fanoušky velmi potěšující.“

autor: lukpo
Spustit audio

Související