Mňam TV a Hobby TV zůstávají v pražském DVB-T éteru, Mňau TV se stáhla

4. březen 2020

Stanice jsou součástí Regionální sítě 6, která je primárně určena pro městskou část Stodůlky. Díky přeladění multiplexu Digital Broadcasting z Černé Studnice se však její dosah výrazně zvýšil. Zachytitelná je například po letech opět i na sídlišti Jižní Město.

Provozovatel tematických kanálů Mňam TV, Hobby TV a Mňau TV, společnost S&P Broadcasting, opět změnil distribuční plány. Ke konci února nedošlo k plánovanému odpojení těchto programů na území hlavního města. V Praze je tak možné nadále přijímat vysílání stanic Hobby TV a Mňam TV, ukončena byla pouze distribuce Mňau TV zaměřené na videa s domácími mazlíčky. Všechny stanice jsou součástí Regionální sítě 6.

Dosah lokálního multiplexu z pražských Stodůlek se po vypnutí Regionální sítě 7 na severočeské Černé Studnici výrazně zvýšil. Maximální povolený vyzářený výkon vysílače je sice pouhých 100 Wattů, nicméně prakticky díky nulovému rušení je nyní možné tento balík programů zachytit například i na pražském Jižním Městě. Stejně jako v případě Žižkova je použita vertikální polarizace. Řadu let tuto síť využívá lokální televize TV13.

autor: lukpo
Spustit audio

Související