Mnichovská Arabella vsadila vedle DAB+ na novou televizní aplikaci

21. duben 2023

Německá rozhlasová stanice Arabella München, kterou mohou zájemci mimo jiné poslouchat prostřednictvím digitální sítě Muenchen na kanálu 11C, je nově k dispozici i ve formě aplikace pro televizory připojené k internetu. Jedná se o pilotní projekt, který je financovaný Bavorským státním centrem pro nová média.

„S novou aplikací Arabella Smart TV opět rozšiřujeme naši digitální nabídku. Arabella je víc než rádio – nabízíme audio zábavu na všech relevantních digitálních platformách, jako jsou webové stránky s centrálním přehrávačem, chytré reproduktory, mobilní telefony nebo DAB+ v automobilu. (…) S našimi audio značkami jsme k dispozici všude tam, kde chtějí naši posluchači využít naši nabídku,“ uvedl šéf Arabelly Till Coenen.

„Cílem bylo připravit řešení, které mohou flexibilně používat i jiné rozhlasové stanice,“ konstatoval Christian Dutz, výkonný ředitel společnosti WeLocal, která aplikaci ve spolupráci s týmem Arabella navrhnula, a doplnil: „Aplikace nabízí rozhlasovým stanicím rychlý a levný přístup k televizní obrazovce s připojením k internetu a tím možnost generovat další zvukový dosah na stále důležitější platformě."

autor: lukpo
Spustit audio

Související