Mnichovská stanice Gong 96.3 získává kombinací FM vysílání a DAB+ desítky tisíc posluchačů

15. srpen 2022

V obrovské konkurenci místních a nadregionálních stanic se daří v sousedním Bavorsku místnímu programu Gong 96.3 z Mnichova. Stanici poslouchá ve všedních dnech 57 tisíc posluchačů starších 14 let, zhruba na polovinu se pak dostává program o sobotách a nedělích. Gong 96.3 využívá nejen svou FM frekvenci, ale i šíření v tamní DAB+ síti.

„Místní rozhlas je relevantnější než kdy předtím. Zejména v době krize je potřeba spolehlivý obsah, který vytváří důvěru. Vysílatelům v Bavaria Funkpaket (Bavorský vysílací balík, pozn. red.) se to daří. Zaujme kombinací místních a národních programů, a proto má dobrou pozici pro budoucnost,“ uvedl k výsledkům Mediální analýzy 2022 Audio II prezident mediálního regulátora BLM Thorsten Schmiege. Celkově poslouchá stanice z nabídky přes milion lidí.

Jedním z nejúspěšnějších bavorských programů je stanice Rock Antenne, kterou ve všedních dnech, jak jsme již naše čtenáře informovali, preferuje 363 tisíc posluchačů. Kombinace Antenne Bayern + Rock Antenne přináší mediální skupině od pondělí do pátku denně téměř 1,1 milionu posluchačů. Z pohledu samostatných programů by byl v Bavorsku nejposlouchanější Bayern 1, který si naladí denně přes jeden milion lidí.

autor: lukpo
Spustit audio

Související