Na českém trhu chce uspět další televize věnovaná zdraví, Terapie TV žádá o kabelovou licenci

5. září 2019

Nový televizní projekt by se měl zaměřit na zdraví, zdravý životní styl, medicínu a další témata s tím související. Provozovatel stanice nechce žádné detaily o tomto programu prozatím odhalovat.

Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) žádá o kabelovou licenci nová televizní stanice Terapie TV, za níž stojí společnost Ambit Media se sídlem na pražských Stodůlkách. Podle zjištění redakce portálu Digitální rádio by mělo jít o projekt zaměřený na zdraví, zdravý životní styl, medicínu a další témata s tím související. Bližší informace ohledně programové stránky má regulátor řešit až v průběhu slyšení s provozovatelem stanice.

Určitou představu o podobě vysílání by mohly dát webové stránky terapie.tv, které jsou již v provozu. Provozovatel prozatím nechce žádné detaily ohledně chystaného projektu komentovat. Radek Lekeš, člen dozorčí rady firmy Ambit Media, Digitálnímu rádiu řekl, že proběhne tisková konference, kde budou komunikovány další informace. K tomu dojde ale až po získání potřebné licence. Její udělení lze očekávat v následujících měsících.

Terapie TV není prvním projektem na českém trhu, který se snaží být stanicí zaměřenou na problematiku spojenou s lékařstvím nebo medicínou. Pokusů, ať už úspěšných, případně neúspěšných, zde bylo hned několik. Z poslední doby je možné připomenout například nerealizovaný projekt MUDR TV společnosti S&P Broadcasting (Mňam TV, Mňau TV a Hobby TV), případně naopak Televizi Natura, za níž stojí někdejší manželka šéfa Šlágr TV Jana Peterková.

autor: lukpo
Spustit audio

Související