Na druhý pokus: Spolková země Sársko se má vlastní privátní DAB+ sítě dočkat ještě letos

22. červen 2021

Ještě v letošním roce by se německá spolková země Sársko měla na druhý pokus dočkat spuštění vlastního DAB+ multiplexu, který bude sloužit pro distribuci privátních stanic. Jeho operátorem bude společnost Media Broadcast.

20. května přidělil sárský mediální regulátor společnosti Media Broadcast oprávnění pro provozování nového DAB+ multiplexu, který bude fungovat na kanálu 9C. Tato síť tak doplní na konci tohoto roku již existující programové nabídky DR Deutschland, Antenne DE a DR Saarland. Vzhledem k poměrně malé velikosti spolkové země je v plánu provoz pouze dvou vysílačů. Jeden z nich má být umístěn přímo v metropoli Saarbrücken.

Operátor Media Broadcast nastavil pro nový multiplex klasický model s distribucí až šestnácti programů. Obsah multiplexu je v současné době předmětem jednání s jednotlivými vysílateli. Jakmile dojde k jejich uzavření, telekomunikační firma bude o dalších detailech informovat. Nová síť by měla svým signálem pokrývat přibližně sedmdesát procent populace, mobilní příjem má být možný na osmdesáti procentech území a pokryto bude stejné procento dálnic.

autor: lukpo
Spustit audio

Související