Na Gibraltaru začala díky DAB+ vysílat první komerční stanice, nabízí rockovou hudbu

5. říjen 2018

Program nabízí posluchačům zejména místní zpravodajství, počasí, informace z dopravy a užitečné tipy, které posluchač ve vysílání ocení.

Gibraltar, který je zámořským územím Spojeného království, se dočkal signálu prvního privátního rádia. Stanice Rock Radio je dostupná nejen prostřednictvím analogových vln VKV, případně na internetu, ale také díky DAB+. Program je možné naladit jako součást multiplexu na kanálu 12B, a to vedle stanic GBC Radio Gibraltar a GBC Radio Gibraltar Plus. Rock Radio by tak mělo být třetím okruhem v této rozhlasové síti. Sousední multiplex na kanálu 12C využívají stanice BFBS Gibraltar a BFBS Radio 2.

Cílem Rock Radia je nabídnout posluchačům nejen nejlepší mix rockové hudby, ale zejména místní zpravodajství, počasí, informace z dopravy a užitečné tipy, které posluchač ve vysílání ocení. Stěžejním formátem nového privátního rádia je ranní blok „Good Morning Gibraltar“, který startuje každý všední den úderem osmé hodiny ranní. Zájemci se můžou s týmem rockové stanice spojit hned několika cestami – na sociálních sítích Facebook, Twitter, Instagram, Soundclour nebo videoportálu YouTube. Oficiální web stanice je http://www.rockradio.gi.

autor: lukpo
Spustit audio

Související