Na satelitu Astra odstartuje neplacený kanál věnovaný Bollywoodu, k dispozici bude i v HD

7. duben 2016

Odhadovaný zásah na německém trhu je osmnáct milionů domácností, dalších dva a půl milionu pak v Rakousku a ve Švýcarsku.

Bollywoodská filmová produkce zvýši v letošním roce výrazně zásah evropského kontinentu. Indická společnost Zee Entertainment Enterprises Limited (ZEEL) se dohodla na distribuci signálu zcela nové stanice prostřednictvím satelitu Astra, pozice 19,2 stupňů východně. Německo-jazyčný program bude k dispozici ve standardním i vysokém rozlišení obrazu (HDTV), a to bez jakéhokoliv kódování. Pro sledování v České republice (i na Slovensku) tedy nebude nutná karta žádného z operátorů placené televize. Distributorem signálu bude společnost SES Platform Services.

Odhadovaný zásah na německém trhu je osmnáct milionů domácností, dalších dva a půl milionu pak v Rakousku a ve Švýcarsku. Kromě bollywoodských filmů má nabídnout televize také tamní seriálovou produkci, kterou diváci uvidí vůbec poprvé. Stanice bude k dispozici v režimu 24/7, tedy 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. SES Platform Services zajistí veškerou technickou podporu od kódování signálu, umístění do satelitního multiplexu a jeho odeslání na družici (uplink). Distribuce na pozici 19,2 stupně východně bude probíhat z lokality Munich-Unterfoehring.

autor: lukpo
Spustit audio