Na území Čech se objevil nový signál privátního DAB+ multiplexu z Bádenska-Württemberska

15. červen 2022

Digitální rozhlasové vysílání DAB+ se rozvijí v Německu nejen v sousedním Bavorsku, ale například i ve vzdálenějším Bádensku-Württembersku. Dva nové vysílače uvedl do provozu provozovatel rozhlasové sítě OAS BW, společnost On-Air Support. Přítomnost této programové nabídky si naše redakce ověřila o uplynulém víkendu na Šumavě.

Příjem rozhlasové sítě OAS BW nebude možný na území Čech pochopitelně s obyčejným teleskopem, ale mohou ho očekávat majitelé DAB+ sestav s venkovní anténou pro III. pásmo. Zatímco doposud byla přítomnost tohoto multiplexu registrována dále od hranic zejména v době inversního počasí nebo zlepšených podmínek, od 9. června, kdy byl uveden do provozu nový vysílač Aalen, se programová nabídka zabydluje na našem území častěji.

Přímo v krátkém sdělení na svém webu společnost On-Air Support uvádí: „Vysílač v Aalenu zásobuje oblast severně od Ulmu, plynule přebírá pokrytí ze Stuttgartu a Geislingenu na západ a také zásobuje východní regiony. Posluchači ve spolkové zemi Bavorsko si mohou naladit 16 soukromých rozhlasových programů na kanálu 11B.“ Příjem vysílače až na Benešovsku potvrdil redakci portálu Digitální rádio rozhlasový moderátor Pavel Bárta.

autor: lukpo
Spustit audio

Související