Navigační systémy Garmin využívají v Německu data od veřejnoprávního rozhlasu ARD

19. listopad 2018

Díky vylepšenému servisu, který funguje v rámci technologie DAB+, mohou řidiči získat například aktuálního informace o dopravě v reálném čase nebo alternativní výpočty tras.

Dopravní informace TPEG, které jsou součástí digitálního rozhlasového vysílání DAB+, byly nasazeny v ostrém provozu do navigačních systémů Garmin v Německu. Upozornil na to portál Dehnmedia.de. V rámci digitálního rádia DAB byla technologie dostupná u našich západních sousedů již od roku 2005, po restartu technologie v roce 2011 se stala součástí DAB+. V ostrém provozu je technologie TPEG ARD k dispozici od září loňského roku.

Součástí dopravního servisu pro řidiče je poskytování informací v reálném čase, které jsou implementovány do navigačních map, výpočty tras a jejich alternativní varianty a mimo jiné také nalezení vhodného místa pro zaparkování vašeho automobilu. Technologie TPEG byla vyvinuta mezinárodní komisí odborníků v oblasti dopravního servisu a nabízí rozsáhlejší, přesnější a rychlejší informace než předchozí analogové služby dostupná v rámci RDS.

autor: lukpo
Spustit audio

Související