Nejbohatší programovou nabídku DAB+ v Německu nabízí samotný Berlín

20. červen 2022

Berlín jako německá metropole je lokalitou s nejbohatší programovou nabídkou u našich západních sousedů. Potvrzuje to opět každého půl roku zveřejňovaný report organizace Digitalradio Deutschland. V Berlíně lze z tamních vysílačů naladit více než osm desítek stanic různého žánru a zaměření.

Čtěte také

V regionu hlavního města Německa je velmi široká nabídka. Rundfunk Berlin-Brandenburg (rbb) provozuje dvě platformy pro Berlín a Braniborsko. V berlínském multiplexu jsou k dispozici ke slyšení nejen tamní stanice ARD, ale například i okruhy Bayern nebo WDR. K dispozici jsou také dvě soukromé platformy DAB+, jedna pouze pro Berlín a druhá i pro Braniborsko, kterou lze zachytit také v Čechách. K dispozici jsou téměř tři desítky stanic.

Posluchači těží z neustále rostoucí rozmanitosti programů DAB+: přes 300 rozhlasových programů je k dispozici prostřednictvím této digitální platformy v různých regionech; rovná stovka je pak šířena výhradně digitálně. Strategie pro úspěch digitálního rádia v Německu je jasná – dvě celoplošné sítě a řada regionálních nebo lokálních multiplexů. Významný rozvoj DAB+ čeká sousední Sasko, kde v následujících měsících odstartují nové privátní sítě.

autor: lukpo
Spustit audio

Související