Nej.cz s novou grafickou podobou prostředí internetové televize, konec NASA UHD

7. únor 2022

Provozovatel placené televize Nej.cz představil v uplynulých dnech svým zákazníkům nové grafické rozhraní služby, které je aktuálně k dispozici například v aplikaci pro systém Android TV. Na první pohled došlo jen k určitým kosmetickým změnám, ty však obecně vedou k lepšímu vnímání celé platformy.

První změnu mohou uživatelé postřehnout hned při spuštění samotné aplikace Nej.cz. Její pozadí se totiž změnilo z tmavě šedivé na červenou a černou. Tento barevný tón se nově line celou televizní službou. Změnila se i podoba ikon na úvodní obrazovce, jako jsou položky TV, EPG, Videotéka a další. Dále více méně nedochází k žádným změnám. Programový průvodce, díky němuž je možné listovat také v archivu, zůstává původní.

V nabídce zároveň bylo odpojeno experimentální vysílání programové pozice TEST 4K, na které bylo v posledních týdnech k dispozici vysílání programu NASA UHD, který provozuje Národní americká vesmírná agentura. V tuto chvíli není v nabídce Nej.cz šířena žádná stanice v Ultra HD formátu. Vysílání kanálu NASA UHD bylo k dispozici pochopitelně pouze klientům, kteří mají k dispozici odpovídající zobrazovač včetně televizoru nebo set-top boxu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související