Největší nizozemský operátor Ziggo ponechává v kabelové síti nadále i analogový rozhlas

22. červenec 2020

Původně se předpokládalo, že Ziggo vypne analogové rádio VKV již letos, operátor nakonec ale tento krok přehodnotil. Důvodem je pochopitelně koronavirové krize, která změnila i další termíny, například spouštění gigabitové sítě v dalších lokalitách.

Společnost Ziggo, největší kabelový operátor na nizozemském trhu, nadále ponechává ve své nabídce i analogový rozhlas a nic se na tom nezmění minimálně ani v průběhu roku 2021. Informaci přinesl portál Totaal TV. Původně se předpokládalo, že Ziggo vypne analogové rádio VKV již letos, operátor nakonec ale tento krok přehodnotil. Oborový web pochopitelně spojuje tuto skutečnost s nástupem koronavirové krize. Z tohoto důvodu se zpozdí i některé další kroky, například zavádění gigabitové sítě v některých lokalitách.

Analogový rozhlas VKV nabízí v Česku ve své síti například i kabelový operátor Vodafone. Zákazníkům pouze stačí, když si z účastnické zásuvky vyvedou koaxiální kabel a připojí si ho do odpovídajícího konektoru ve svém tuneru. Rozhlasové stanice jsou také součástí Vodafone TV, zde ovšem operátor zvolil prozatím možnost jejich příjmu prostřednictvím internetu. Zákazníci mají v tuto chvíli pouze okruhy Českého rozhlasu. V některých zemích – Německo, Švýcarsko – už nabízí operátoři svým klientům i přístup k digitální nabídce DAB+.

autor: lukpo
Spustit audio

Související