Největší podíl pořadů v iVysílání má zpravodajství, Česká televize „nabobtnala“ bezplatný archiv na 125 tisíc hodin

20. říjen 2022

Videoplatforma iVysílání obsahuje v současné době více než 125 tisíc hodin pořadů. Na středečním zasedání Rady České televize o tom informoval přítomné generální ředitel veřejnoprávního média Petr Dvořák. Kavčí hory v současné době pracují na tom, aby svou videotéku rozšířily na co největší počet chytrých zařízení, nově je k dispozici i pro Samsung.

Největší podíl pořadů – 40 %, představuje zpravodajský obsah. Více než 11 tisíc hodin zabírají vzdělávací pořady, což je téměř desetina celkového obsahu. Diváci najdou v iVysílání také téměř 300 hodin filmů a více než 1800 hodin seriálů. Pro milovníky dokumentů je k dispozici více než 5000 hodin pořadů. Více než 7500 hodin obsahu je opatřeno znakovým jazykem a 700 hodin je v původním znění s titulky.

Internetoví diváci si mohou přehrát například také přes 3000 hodin pořadů o menšinách. Dvořák připomněl, že od začátku října je videoarchiv nově k dispozici také pro majitele televizorů značky Samsung. „Česká televize pokračuje v trendu modernizace a rozšíření dostupnosti své stěžejní aplikace iVysílání. Po spuštění zcela nové verze videotéky pro platformu HbbTV a po červnovém spuštění aplikace pro Android TV jde o další významný krok,“ uvedl šéf ČT.

autor: lukpo
Spustit audio

Související