Nelokalizovaný placený kanál Nickelodeon HD omezil opět v Česku dostupnost

5. listopad 2021

Placená televize Kuki přestala od začátku listopadu poskytovat svým zákazníkům přístup k dětské stanici Nickelodeon HD. I v tomto případě doplatil provozovatel programu na to, že tematický kanál není k dispozici v lokalizované podobě, ale pouze v angličtině. Stanici naopak nedávno do nabídky zařadila překvapivě O2 TV.

Nickeoldeon HD, případně též ve zkrácené verzi Nick HD, byl v minulosti řadu let součástí nabídky kabelové televize UPC Česká republika (dnes Vodafone). V rámci změn v programové nabídce a jejím zatraktivňování byla tato nelokalizovaná HD verze programu Nickelodeon vyřazena. Přístup společnosti ViacomCBS coby provozovatele stanice je k případné lokalizaci překvapivý. Další její kanály v SD verzi češtinou disponují již dávno.

Vyřazení programu Nickelodeon HD z nabídky televize Kuki tak není žádným překvapením. Čtenáři sledující zpravodajství portálu Digitální rádio na denní bázi již vědí, že od listopadu mohou na pozici Ochutnávky sledovat zákazníci služby lokalizovanou slovenskou verzi programu Body and Balance, který nabízí také společnost Nej.cz. Nedávno zařadila nelokalizovaný Nickelodeon HD překvapivě do nabídky O2 TV, největší IPTV služba na trhu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související