Němci mají kompletní přehled automobilek nabízejících DAB+ tunery

24. listopad 2017

Digitální rozhlas DAB+ nabízí řidičům v Německu jasnou přidanou hodnotu. Na celostátní úrovni je aktuálně dostupných třináct rozhlasových stanic s pokrytím 96 % populace.

Oficiální web německé digitalizace rozhlasu, portál Digitalradio.de, začal nabízet novou službu. Díky ní se zájemci o koupi nového automobilu mohou okamžitě dozvědět, zdali daný vůz je, případně není vybaven DAB+ tunerem a je-li už jako součást základní výbavy. Aktualizována databáze je k dispozici zde. Německý portál tak reaguje na skutečnost, že analogové vysílání VKV vypíná nejen Norsko, ale od roku 2020 se k tomuto kroku připojí i sousední Švýcarsko.

Digitální rozhlas DAB+ nabízí řidičům v Německu jasnou přidanou hodnotu. Na celostátní úrovni je aktuálně dostupných třináct rozhlasových stanic s pokrytím 96 % populace. Dálnice jsou přitom již v tuto chvíli pokryty prakticky kompletně. Dalších šestnáct programů se má objevit v DAB+ díky chystanému druhému celoplošnému multiplexu společnosti Antenne Deutschland, za níž stojí operátor Media Broadcast a provozovatel tematických stanic Absolut Digital. Na regionální úrovni je pak dostupných dalších 150 stanic a jejich počet trvale narůstá.

autor: lukpo
Spustit audio