Německá komerční rádia si zajistila datovou kapacitu v celoplošném DAB+ multiplexu

13. únor 2020

Jistou budoucnost na platformě DAB+ mají stanice Absolut Relax, ENERGY, ERF Plus, Klassik Radio, Radio BOB, Radio Horeb, Radio Schlagerparadies, Schwarzwaldradio a sunshine live.

Německé komerční rozhlasové stanice mají jistotu, že minimálně do roku 2031 nepřijdou o svou kapacitu, která je pro ně vyhrazena v prvním celoplošném DAB+ multiplexu. Oznámil to mediální regulátor LMS ze spolkové země Sársko, pod kterého tato problematika spadá. LMS vyslal další důležitý signál pro budoucí distribuční technologii ve chvíli, kdy si připomínáme Světový den rádia. Ten připadá právě na čtvrtek 13. února.

„Jsem potěšen, že do roku 2031 poskytneme soukromým vysílatelům právní jistotu a bezpečí pro jejich další plány. V Německu tvoří tito vysílatelé průkopníky v oblasti digitálního rozhlasu. Posluchači tak budou moci i nadále poslouchat na platformě DAB+ stanice Absolut Relax, ENERGY, ERF Plus, Klassik Radio, Radio BOB, Radio Horeb, Radio Schlagerparadies, Schwarzwaldradio a sunshine live,“ uvedl zástupce ředitele SLM Jörg Ukrow.

autor: lukpo
Spustit audio

Související