Německá satelitní televize Anixe přešla do HD rozlišení a chystá další významné novinky

17. červen 2019

Označení Anixe+ odkazuje na interaktivitu kanálu a doplňkový obsah dostupný skrze platformu HbbTV (červené tlačítko). Nově se ve vysílání objeví seriály Anger Management nebo Helicops.

Německý privátní kanál Anixe, který je možné sledovat volně prostřednictvím satelitní pozice 19,2 stupně východně, družice Astra, přešel do vysílání ve vysokém rozlišení (HD) a od 1. července čeká další významné změny. Stanice bude od zmíněného data vystupovat pod upraveným názvem Anixe+ a významně do jejího programu vstoupí technologie hybridního vysílání označovaného zkratkou HbbTV. Dostupnost služby v Česku bude pochopitelně záležet na tom, do jaké míry se provozovatel kanálu rozhodne využívat geoblokaci.

Do programu bude nově zařazen například americký seriál Anger Management, kde hlavní roli ztvárnil herec Charlie Sheen, dále se zde objeví mimo jiné série SK Kölsch, Ein Bayer auf Rügen a také dříve v Česku běžící Helicops (Nova, Prima). V čem spočívá označení stanice Anixe+? Má jít zejména o doplňkový obsah dostupný právě přes HbbTV – volně přístupnou videoknihovnu, doplňkové informace k vysílání a další bonusový materiál. Divák si bude moci sám vytvořit uživatelský profil a ten se bude postupně přizpůsobovat jeho návykům.

autor: lukpo
Spustit audio

Související