Německá veřejnoprávní televize ARD nabízí konečně zpětné přehrání živých pořadů, má to ale háček

14. únor 2020

Funkci, kterou nabízí německá veřejnoprávní televize jako novinku, nabízí už dávno Kavčí hory. Na rozdíl od své západní kolegyně navíc Česká televize tuto možnost zpřístupnila i pro starší přijímače.

Německá veřejnoprávní televize ARD zpřístupnila u svých programů, které je možné sledovat například i v Česku ze satelitní pozice 19,2 stupně východně, konečně funkci zpětného zhlédnutí právě vysílaných pořadů. Má to však bohužel poměrně zásadní háček. Nejen, že divák musí mít televizor nebo hybridní set-top box připojený k internetu, ale přijímač musí podporovat technologii HbbTV 2.0.1. Nová funkce je v hybridním menu označena jako Replay.

Na tomto místě je třeba vyzdvihnout Českou televizi, která již možnost zpětného zhlédnutí živě vysílaných pořadů nabízí dávno, a to i pro majitele starších zobrazovačů, které funkci HbbTV podporují. Pravidelní uživatelé hybridních služeb veřejnoprávního média si jistě všimli, že v rámci domovské obrazovky Kavčí hory často poutají na vysílání bonusových přenosů na speciálním kanálu ČT 24 Plus. Ten prozatím často kopíruje nabídku lineárního kanálu ČT 24.

Funkcionalita zpětného zhlédnutí na kanálu ARD byla zpřístupněna u kanálů Das Erste, ONE, ARD-alpha, BR Fernsehen (Nord, Süd), hr-fernsehen, MDR Fernsehen (Sachsen, Sachsen-Anhalt, Thüringen), rbb Fernsehen (Berlin, Brandenburg), SR Fernsehen, SWR Fernsehen (Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz) a WDR Fernsehen (Köln, Aachen, Duisburg, Düsseldorf, Bielefeld, Bonn, Dortmund, Essen, Köln, Münster, Siegen, Wuppertal).

autor: lukpo
Spustit audio

Související