Německá veřejnoprávní televize ARD spustila novou sekci pro milovníky vážně hudby

22. duben 2021

ARD Klassik je novou službou německé veřejnoprávní televize ARD určené všem milovníkům vážné hudby. Fanoušci tohoto žánru zde najdou od konce března bezplatně starší i novější záznamy koncertů i medailonků. Služba je k dispozici také v Česku.

Na webu ard-klassik.de jsou k dispozici záznamy klasické hudby v podání všech veřejnoprávních médií sdružených pod hlavičkou ARD. Fanoušci se mají možnost ponořit do hudebních světů od baroka po filmové melodie. Katja Wildermuthová, ředitelka Bayerischer Rundfunk, je nadšena novým projektem, který je významným přínosem pro kulturu.

„Všem nám velmi bolestivě chybí síla hudby kvůli uzavřeným koncertním sálům. Zároveň ARD nabízí každý den velký výběr svých zvukových děl a pořady spojené s kulturou. Chceme ukázat tuto rozmanitost také na ARD-Klassik s obsahem, který uživatelé - alespoň částečně - najdou pouze tady,“ upřesnila Wildermuthová.

Podobnou službu pro své posluchače nedávno spustil na platformě HbbTV, takzvané virtuální červené tlačítko, také Český rozhlas. Díky této technologii si mohou zájemci dálkovým ovladačem pustit koncerty jeho symfonického orchestru přímo přes televizní obrazovku. Služba je k dispozici v pozemním vysílání DVB-T2 i na satelitu Astra 3B.

autor: lukpo
Spustit audio

Související