Německá veřejnoprávní televize Phoenix má nový vzhled, zvolila neobvyklé umístění loga

11. červen 2018

Trvalou součástí grafické výbavy stanice jsou také hodiny, které jsou nově umístěné do pravého dolního rohu obrazovky – dříve byly součástí loga.

Německá veřejnoprávní televize Phoenix, která je společným projektem ARD a ZDF, nasadila v minulém týdnu kompletně nový vizuál. Neobvyklé je také umístění loga, které se nyní skládá pouze ze samotného názvu programu. Identifikátor je umístěný do levého dolního rohu obrazovky. Pro stanici jde o velmi významný krok, redesign proběhl poprvé od roku 1997, tedy po 21 letech, co Phoenix odstartoval. Logo a textové prvky jsou zarovnány s centrální osou obrazovky, což má zároveň symbolizovat postoj kanálu coby vyváženého média.

Trvalou součástí grafické výbavy stanice jsou také hodiny, které jsou nově umístěné do pravého dolního rohu obrazovky – dříve byly součástí loga. Novou staniční barvou je „Petrol“ složená z odstínů modré a zelené, jako doplňkové jsou pak použity červené a žlutá. Phoenix se chce ke svým divákům s novou grafikou obrátit jako stanice s kvalitní publicistikou a dokumenty. Distribuční kanály se nadále nemění. V České republice je možné naladit program z družice Astra, satelitní pozice 19,2 stupně východně, a na omezeném území Čech také díky DVB-T a DVB-T2, kde je stanice dostupná ve vysokém rozlišení obrazu. Program je dostupný bez nutnosti použití dekódovací karty.

Nové umístění loga a hodin veřejnoprávní stanice Phoenix.
autor: lukpo
Spustit audio

Související