Německá veřejnoprávní televize ZDF prezentuje na satelitu vysílání ve formátu Ultra HD

12. červen 2018

Pro potřeby prezentace formátu Ultra HD vyhradilo veřejnoprávní médium dva původní seriály – Bergdoktor a Bergretter.

Při příležitosti konání technologického veletrhu ANGA COM 2018 připravila německá veřejnoprávní televize ZDF ve spolupráci s telekomunikačním operátorem Eutelsat prezentaci vysílání ve formátu Ultra HD, tedy čtyřikrát vyšším rozlišení než je Full HD. Signál je šířen prostřednictvím družice Hotbird na pozici 13 stupňů východně, a to v nekódovaném režimu na pozici Hotbird 4K1. Příjem kanálu je v České republice i na Slovensku zcela bezproblémový.

Pro potřeby prezentace formátu Ultra HD vyhradila ZDF dva původní seriály – Bergdoktor a Bergretter. Speciální program německé veřejnoprávní televize je možné sledovat od dnešního dne, tedy úterý 12. června, do čtvrtka 14. června. Promo vysílání slouží pro účely otestování celé distribuční trasy a také samotného vysílacího řetězce televize. Kromě této speciální distribuce mohou diváci sledovat Ultra HD obsah ZDF také na platformě HbbTV, podmínkou je ale podpora tohoto standardu ze strany přijímače.

Parametry příjmu Hotbird 4K1: Hotbird 13C (13 stupňů východně), 12539/H, SR 30000, FEC 5/6, norma DVB-S2/8PSK, kódování žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio

Související