Německé spolkové země pokračují v posilování digitálního rádia DAB+

25. říjen 2021

Mediální analýzu Audio, německou obdobu Radioprojektu, pravidelně doprovází také publikace tiskové zprávy s vývojem digitálního vysílání DAB+ v jednotlivých spolkových zemích. Pokračuje trend posilování dané technologie v řadě z nich.

Bádensko-Württembersko v současné době pracuje na možnosti spuštění rozhlasových sítí pro malá rádia, případně nekomerční projekty. Pilotní projekt by měl odstartovat v Tübingenu. Soukromá rozhlasová platforma pro Brémy a Bremerhaven předpokládá rozšíření o další komerční rádia. V regionu Hamburk by měla v horizontu měsíců odstartovat druhá rozhlasová síť, která reaguje na rostoucí poptávku komerční hráčů po DAB+ kapacitě.

V Meklenbursku-Předním Pomořansku se také diskutuje nad možností startu privátních programů na platformě DAB+. Zájem mají i menší hráči, jako je například Radio Lohro. V Severním Porýní-Vestfálsku bude koncem tohoto měsíce spuštěna první celoplošná privátní sítě, kde se objeví například i zcela nový program Antenne Bayern s názvem Antenne NRW. Ve fázi plánování je například i soukromý multiplex pro Sársko.

autor: lukpo
Spustit audio

Související