Německo-francouzská televize Arte chystá desetidenní vysílání ve formátu Ultra HD

21. srpen 2018

Oblíbená tematická stanice už v minulosti vysílání ve 4K rozlišení otestovala, nikdy ovšem v takovém rozsahu jako tomu bude nyní.

Německo-francouzská televize Arte, která je k dispozici v nekódovaném režimu prostřednictvím satelitu Astra na pozici 19,2 stupně východně, chystá od 12. do 22. září testy vysílání ve formátu Ultra HD. Ty se budou krýt s technologickým veletrhem IBC, který každoročně probíhá v nizozemském Amsterdamu. Na zkušebním vysílání se bude podívat řada společností, mimo jiné ATEME, Globecast, SES, Philips, TDF nebo Technicolor.

Arte UHD vznikne díky nabídce obsahu určeného pro tuto stanici s rozlišením 1080i doplněnou o pořady již pořízené ve formátu Ultra HD a HDR, tedy vysokým dynamickým rozsahem. Provozovatel stanice si také vyzkouší přepočet do nejvyšší obrazové kvality. Technologickým partnerům umožní zkušební vysílání mimo jiné otestování řady formátů, jako jsou například HDR 10, HLG nebo SL-HDR. Stanice Arte si již vysílání v Ultra HD v minulosti vyzkoušela, ovšem ve výrazně menším rozsahu. Odvysílala takto mimo jiné operu Carmen.

autor: lukpo
Spustit audio

Související