Německý dýdžej Enrico Ostendorf vysílá „svou“ taneční stanici MEGARADIOmix nově i na satelitu Astra

26. říjen 2022

Od čtvrtka 13. října je německá rozhlasová stanice MEGARADIOmix také součástí programové nabídky šířené prostřednictvím satelitu Astra 1N na pozici 19,2 stupně východně. Díky tomu je program k dispozici nekódovaně prakticky v celé Evropě. Háček je v tom, že zájemce potřebuje přijímač s podporou technologie HbbTV.

Rozhlasová stanice, na jejímž programu se významně podílí známý německý dýdžej Enrico Ostendorf, je k dispozici v satelitním multiplexu společnosti Media Broacast a zájemcům se naladí mezi televizními kanály pod označením MEGARADIOmix. K poslechu je zapotřebí set-top box nebo televizor s podporou technologie HbbTV, tedy tzv. virtuálního červeného tlačítka. Bez toho není dekódování rozhlasového vysílání možné.

Ostendorf, který stojí za hudební dramaturgií stanice, je známý zejména díky jeho taneční show, jež se v současné době vysílá na více než pěti desítkách rozhlasových stanic nejen v Německu, ale například i Rakousku a dalších okruzích po celé Evropě. Jeho pořad je například ke slyšení i o pátečních a sobotních večer na Antenne Vorarlberg. Na svém webu uvádí, že jeho show poslouchá průměrně za hodinu více než milion lidí.

Parametry příjmu: Astra 1N (19,2 stupně východně), 12633/H, SR 22000, FEC 5/6, norma DVB-S/QPSK, kódování žádné (FTA), nutný přijímač s HbbTV

autor: lukpo
Spustit audio

Související