Německý veřejnoprávní rozhlas MDR uvedl do provozu DAB+ vysílač Reichenbach

4. listopad 2021

Německé spolkové země Sasko a Durynsko se mohou těšit v některých doposud hůře pokrytých oblastech digitálním rádiem DAB+ na lepší signál. Veřejnoprávní rozhlas MDR uvedl do provozu nový vysílač Reichenbach/Vogtland.

Pokrytí nového DAB+ vysílače multiplexu MDR Sachsen není díky výkonu 10 kW ve vertikální polarizaci zanedbatelný. Zlepšení signálu by podle předpokládaného pokrytí mělo zaznamenat přibližně 85 tisíc obyvatel v dotčených oblastech. Zásah digitální sítě se v případě Saska zlepšil na 92 procent populace, u Durynska pak na 89 procent, stejně jako v Sasku-Anhaltsku. Mobilní příjem multiplexu MDR má hodnotu 99 procent území.

Všechny rozhlasové programy MDR v Sasku, Sasku-Anhaltsku a Durynsku, které jsou k dispozici v analogovém FM pásmu, lze přijímat také přes DAB+. Kromě toho mohou posluchači naladit i speciální digitální stanice pro děti (MDR Tweens), fanoušky „Schlager formátu“ nebo vážné hudby. Více než 25 dalších rozhlasových programů vysílaných po celé zemi a celostátně doplňuje širokou škálu rozhlasového příjmu přes DAB+.

autor: lukpo
Spustit audio

Související