Německý veřejnoprávní rozhlas NDR s novým DAB+ vysílačem v jižním Holštýnsku

15. říjen 2018

Díky nově spuštěnému vysílači pro oblasti Rellingen, Barmstedt, Kellinghusenstraße je možné si i zde naladit programy NDR digitálně včetně stanic, jako je například COSMO nebo NDR Plus.

Německý veřejnoprávní rozhlas NDR uvedl ve druhé polovině září do provozu nový vysílač Henstedt-Ulzburg pro pozemní digitální rádio DAB+. Zájemci ho mohou najít v regionu jižního Holštýnska a slouží konkrétně pro pokrytí oblastí Rellingen, Barmstedt, Kellinghusenstraße, Rickling, Bad Segeberg, Bad Oldesloe a Ahrensburg. Ve veřejnoprávním multiplexu NDR jsou k dispozici mimo jiné i digitální stanice NDR Plus, NDR Blue a NDR Info Spezial.

Za zmínku stojí například programová nabídka okruhu COSMO, který je charakterizován jako evropský kulturní program. Zájemci zde mohou slyšet například i přímé přenosy vybraných fotbalových zápasů nebo parlamentní debaty. Součástí programu je i pravidelné zpravodajství o dění na moři – vysílá se třikrát denně. Stanice COSMO je také součástí veřejnoprávního multiplexu RBB, který je možné na kanálu 10B zachytit i na omezeném území Čech.

autor: lukpo
Spustit audio

Související