Německý veřejnoprávní rozhlas spustí novou dětskou stanici

18. listopad 2019

Novou dětskou stanici „Die Sendung mit der Maus zu Hören“ bude možné naladit na internetu, v DAB+ a na satelitu. Její předchůdce, program KiRaKa, zůstává v omezené podobě na VKV.

Německý veřejnoprávní rozhlas ARD rozšíří od 1. prosince svou nabídku obsahu pro děti. V tento den odstartuje nová digitální stanice „Die Sendung mit der Maus zum Hören“, v českém překladu „Vysílání s myší“. Speciální program věnovaný dětskému publiku nahrazuje doposud existující okruh KiRaKa fungující na platformě DAB+. Nová stanice bude ke slyšení pochopitelně také on-line a zájemci z Česka si ji mohou případně naladit i na satelitu Astra, pozice 19,2 stupně východně. K dispozici budou také podcasty.

Českého čtenáře pravděpodobně překvapí volba názvu stanice i samotného loga, důvod je však prostý. Právě myš je známá z vysílání WDR již téměř padesát let coby průvodce dětským vysíláním. Obsah konzumovaný on-line – jak web, tak i mobilní aplikace, patří v prostředí veřejnoprávního média mezi nejúspěšnější. Ve vysílání budou ke slyšení dětské příběhy, témata věnovaná budoucnosti i problematika, která nejmladší posluchače zajímá. Vysílání pak pochopitelně doplní i písničky. Stanice KiRaKa zůstává v omezené míře na VKV/FM.

autor: lukpo
Spustit audio

Související