Německý veřejnoprávní rozhlas spustil projekt Bremen Next pro mladé posluchače

18. srpen 2016

Bremen Next není pouze rádiem pro tuto generaci, ale jedná se o kompletní obsah pro mladé publikum,“ konstatoval šéf Radia Bremen Jan Metzger.

Ve středu spustil německý veřejnoprávní rozhlas Radio Bremen tematický okruh Bremen Next určený pro mladé posluchače ve věku od 15 do 25 let. Ke stanici, která odstartovala na začátku roku 2013 přibyl multimediální projekt, který prostupuje napříč všemi platformami. K dispozici bude dále na internetu, sociálních sítích a v rámci venkovních aktivit. Zájemci s Čech si mohou pustit jeho stream zde. Do provozu byl uveden i nový DAB vysílač Bremerhaven (viz odkaz níže).

„V rámci projektu Bremen Next jsme se rozhodli zaměřit na mladé publikum a jejich měnící se mediální návyky. Bremen Next není pouze rádiem pro tuto generaci, ale jedná se o kompletní obsah pro mladé publikum,“ konstatoval šéf Radia Bremen Jan Metzger, který stojí za projektem soplu s programovým ředitelem Janem Weyrauchem. Vzhledem k tomu, že jde o multimediální projekt, tým se musel naučit vytvářet zcela nové postupy s ohledem na to, že obsah je vytvářen jak pro klasické vysílání, tak zároveň pro on-line. Bremen Next plánuje na svém webu nabídnout i videoobsah.

autor: lukpo
Spustit audio