Německý veřejnoprávní rozhlas SWR chystá drobné změny na poli DAB+

1. březen 2018

Do multiplexu působícího na kanálu 8A mají být zahrnuty dva nové vysílače, vyloučen není ani případný vstup některých privátních hráčů.

Po bavorském veřejnoprávním rozhlasu chystá drobné změny v síti svých DAB+ vysílačů i Südwestrundfunk (SWR). Informuje o tom server Satellifax.de. Poslední aktivitou SWR bylo loni v prosinci uvedení do provozu nového vysílače Grünten, jehož zvláštností je působení na kanálu 8A. Novou síť mají nově doplnit v průběhu letošního roku i stanoviště Pfänder a Waldburg. Oba doposud fungují na kanálu 8D.

Významnějšího navýšení výkonu se dočká právě výše zmíněny vysílač Waldburg, který místo dosavadního kilowattu dostane ERP 6,9 kW. Pro představu, stanoviště se nachází nedaleko Bodamského jezera. Server Satellifax.de nevylučuje ani možnost, že veřejnoprávní rozhlas SWR by mohl volnou kapacitu poskytnout pro privátní vysílatele, a to konkrétně těm z regionu Švábska, jenž je součástí spolkové země Bavorsko. Nové vysílače DAB+ multiplexu na kanálu 8A mohou zároveň umožnit rozšíření lokálních verzí okruhu SWR 4.

autor: lukpo
Spustit audio