Německý veřejnoprávní rozhlas vysvětluje v praktickém videu výhody digitálního rádia DAB+

6. srpen 2019

Podobně jako Český rozhlas i ARD upozorňuje na takzvanou slideshow, tedy obrazové informace. Ve videu hraje důležitou roli také cílení na řidiče, kteří nemusejí jednotlivé stanice složitě ladit.

Německý veřejnoprávní rozhlas ARD uvolnil v pondělí 5. srpna na svém YouTube kanálu ARD DIGITAL ERKLÄRT další ze série vzdělávacích videí. Instituce se tentokrát zaměřila na technologii DAB+, tedy pozemní digitální rádio. Jeho hlavní a jedinou protagonistkou je opět moderátorka Anni Dunkelmann. Ve videu se diváci dozvědí, co je DAB+, jaké jsou jeho výhody oproti analogovému vysílání a jaké doplňkové služby je díky němu možné získat.

Podobně jako Český rozhlas i ARD upozorňuje na takzvanou slideshow, tedy obrazové informace. Právě proto má Dunkelmann ve videu rádio s barevným displejem, kde je možné zobrazit například právě hraného interpreta nebo další servis. Důležitá je také část videa, která se věnuje řidičům. Ve vozidle totiž díky DAB+ není nutné složitě přijímač ladit a rádio také nešumí. Další důležité informace mohou zájemci najít například na webu www.ard-digital.de.

autor: lukpo

Související