Neomezené přetáčení reklam na Prima stanicích za příplatek? Operátoři na něj neslyšeli

16. červen 2022

Pouze dva operátoři na trhu zavedli za poplatek možnost přetáčení reklam na kanálech společnosti FTV Prima, ostatní tuto funkci nenabízí. Vyplývá to z analýzy telekomunikačních firem, kterou v uplynulých dnech zveřejnil portál TVKOMPAS a na jejíž přípravě se podílela i naše redakce. Velcí hráči jednotně neomezené přetáčení za poplatek nenabízejí.

Funkce blokování přetáčení reklam se týká pouze internetových služeb, kde je tato funkce možná. Tuto povinnost zavedla společnost FTV Prima od 1. června. O2 TV, Vodafone TV ani Skylink Live TV nenabízejí možnost přetáčení pořadů na těchto komerčních stanicích vůbec. První zmíněný operátor, jak již bylo ze strany společnosti O2 Czech Republic medializováno, dokonce posunul tematické stanice FTV Prima na méně atraktivní pozice.

Naopak nejvstřícněji přikročil k požadavku komerčních programů provozovatel služby SledováníTV a ještě jeden z méně významných hráčů na trhu. V tabulce, kterou zveřejnil TVKOMPAS, je patrné, že tyto firmy zpoplatnily neomezené přetáčení za poplatek částkou 59, respektive 69 korun. Dvojice operátorů byla směrem k FTV Prima nejvstřícnější a umožňuje po dohodě svým zákazníkům přetáčení pořadů i neomezené přetáčení v archivu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související