Netflix nabídne u vybraných titulů lepší zvukový vjem, spolupracuje s výrobcem sluchátek Sennheiser

1. srpen 2022

Americká streamingová služba Netflix uzavřela dohodu se společností Sennheiser známou v České republice nejlépe pro její kvalitní sluchátka. Spolupráce se týká nasazení formátu AMBEO 2-Channel Spatial Audio, který vylepšuje zvukový vjem při použití klasických stereo reproduktorů. Jedním z prvních takto opatřených titulů je čtvrtá řada seriálu Stranger Things.

Čtěte také

Průzkumy mezi diváky ukázaly, že zákazníci nelineárních služeb často přistupují k obsahu se standardním stereo zařízením – ať už na mobilním telefonu na cestách, při běžném sledování přes tablet nebo proto, že domácí poslechový prostor neumožňuje plnohodnotné nastavení prostorového zvuku. Produkce prostřednictvím Dolby Atmos nebo MPEG-H Audio tak zůstala této části zákazníků zapovězena.

Co tedy AMBEO 2-Channel Spatial Audio přináší? Jedná se o dvoukanálové vykreslování zvukového mixu, který je náhradou za stereo formát. Poskytuje vylepšený zvukový zážitek všude tam, kde je dnes dodáváno stereo, ať už jde o standardní televizory, stereo systémy, sluchátka, tablety nebo notebooky. Netflix je první streamovací platforma, která přináší tento vylepšený zážitek. Netflix již nastavil AMBEO 2-Channel Spatial Audio jako výchozí stream.

„Sennheiser pevně věří v pohlcující budoucnost audia,“ uvedl při této příležitosti Renato Pellegrini z týmu AMBEO společnosti Sennheiser a doplnil: „Tvůrci po celém světě používají naše nástroje k vytváření vynikajících pohlcujících děl, která posouvají hranice hudební a filmové produkce. S AMBEO 2-Channel Spatial Audio nyní podnikáme další krok – zpřístupňujeme tuto novou zvukovou realitu všem.“

autor: lukpo
Spustit audio

Související