Nizozemci chystají Týden s digitálním rádiem, zapojí se do něj přes šedesát stanic

1. červen 2018

Země Beneluxu se rozhodla pro nasazení jednotného grafického vizuálu, s nímž přišli jako první Němci. Nové ztvárnění technologie DAB+ si nachází místo i v dalších zemích.

Do Týdne s digitálním rádiem, který se každoročně koná v Nizozemsku, se zapojí v letošním roce v období od 11. do 15. června přes šedesát rozhlasových stanic, a to ať už jde o veřejnoprávní nebo komerční okruhy na celostátní, regionální i lokální úrovni. Kampaň bude upozorňovat na bohatou programovou nabídku, kterou mohou posluchači získat, i skutečnost, že na digitálních přijímačích lze poslouchat i svá oblíbená analogová rádia.

V rámci Týdne digitálního rádia bude možné sehnat také některé rozhlasové přijímače za výhodné ceny. Nizozemci se rozhodli stejně jako řada dalších zemí nasadit logo a grafiku „Digital radio“, s níž přišli jako první Němci. Použita je proto kombinace zelené a modré, kterou v budoucnu využije pro komunikaci i Český rozhlas. V Nizozemsku se už o DAB+ hovoří vyloženě jako o nástupnice technologii VKV, nicméně zatím není jasné, kdy zde bude analogové vysílání ukončeno – na rozdíl od Norska, případně Švýcarska.

autor: lukpo
Spustit audio

Související