Nizozemská rozhlasová stanice KBC Radio opustí střední vlny, sází na DAB+

27. červen 2018

Stanice by se mohla objevit v dohledné době v celoplošné digitální distribuci, kterou ji může zajistit multiplex MTV NL.

Nizozemská rozhlasová stanice KBC Radio se připravuje na opuštění středních vln. Na sociální síti Facebook oznámila, že od 1. července nebude její signál dostupný prostřednictvím AM kmitočtu na frekvenci 1602 kHz. Signál byl šířen z vysílače Harlingen / Pietersbierum výkonem 500 Wattů, a to denně od páté ranní do sedmnácté hodiny. Vysílatel podle statusu pracuje na tom, aby se do éteru vrátil co nejrychleji, ale už pouze prostřednictvím digitálního rádia DAB+.

Podle portálu Totaal TV se chce provozovatel pokusit o získání celoplošné licence. V tom by mohl pomoci rozhlasový multiplex MTV NL, který v současné době disponuje volnou kapacitou. Stanici si mohou naladit také zájemci z České republiky, případně Slovenska, a to prostřednictvím jejího webového portálu na adrese: http://www.kbcradio.nl/radio.html. Posluchači, kteří si stanici oblíbí, ji mohou dotovat například prostřednictvím platebního systému PayPal.

autor: lukpo
Spustit audio

Související