Nizozemská stanice Classic FM se odpoutala od VKV, podtrhuje roli digitální distribuce

22. říjen 2019

Analogovou distribuci v FM pásmu nepoužívá tematický komerční program již řadu let. V nové éře plánuje podporovat i nizozemské hudebníky a orchestry. Tamní vážnou hudbu chce povznést na světovou úroveň.

Nizozemská rozhlasová stanice Classic FM přestala ve svém názvu používat od října označení velmi krátkých vln (VKV). Od tohoto měsíce používá upravené jméno Classic.nl. Stanice už několik let prostřednictvím VKV/FM pásma nevysílá a vsadila výhradně na digitální distribuci. Již řadu týdnů je program dostupný v Nizozemsku prostřednictvím DAB+. Označením Classic.nl chce provozovatel podtrhnout lásku k vážně hudbě a zároveň i jedné ze zemí Beneluxu.

„Stanice se díky startu Classic.nl stane ještě více útočištěm v hektickém tempu, než je tomu nyní. Klasická hudba by měla hrát důležitou roli ve všech všednodenních činnostech. Může vám pomoci uzavřít se do sebe a soustředit se na to, co v danou chvíli chcete dělat,“ uvedl Pieter Hunfeld, manažer stanice Classic.nl. Provozovatel zároveň zahájil spolupráci s několika nizozemskými hudebníky a orchestry. Posluchačům plánuje ukázat, že nizozemská hudba přináší světovou kvalitu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související