Víkendové tipy: otevřené sklepy v Novém Šaldorfu, slavnosti města v Mikulově a chřestu v Ivančicích

16. květen 2024

Máme pro vás nabídku tipů na výlety i akce, tak vyrazte za zábavou v Jihomoravském kraji!

Slavnosti města Mikulov

  • 17. - 19. května

Během tří dnů se obyvatelé i návštěvníci mohou těšit na bohatý program, který se bude odehrávat nejen na náměstí, ale také na sídlišti i zámku. Jeho součástí je od 18 do 22 hodin Mikulovská muzejní noc, během které se návštěvníkům zpřístupní expozice zcela zdarma.

Slavnosti chřestu a vína v Ivančicích

  • 17. - 19. května

Kromě uspokojení chuťových buněk přinesou ivančické slavnosti i další výjimečné zážitky. Například koncerty, vystoupení cimbálových muzik nebo také dětí ze základních škol ve městě i okolí. Samozřejmostí jsou kuchařské show známých osobností. Vše odstartuje v pátek 11. hodinou, maraton zážitků se uzavře v neděli odpoledne.

Májové otevřené sklepy v Novém Šaldorfu

  • 17. - 18. května

V pátek se v Novém Šaldorfu na Znojemsku koná koncert pod hvězdami s Varmužovou cimbálovou muzikou. Začíná v 19 hodin. O den později pak bude otevřeno 30 sklepů a pro dobrou náladu bude hrát pět cimbálových muzik v ulicích. V sobotu večer pořadatelé zvou na hudební vystoupení kapely Onkels.

IX. Oživlý hrad Boskovice

  • 18. - 19. května

Jezdecké rytířské turnaje, pohádky, žoldnéři i hudebníci – to vše uvidíte na dalším ročníku tradiční akce Oživlý hrad Boskovice. Koná se v sobotu i v neděli a brány hradu se otevřou vždy v 9 hodin. Pro děti bude připravena střelba z luku a z kuše.

Vlnobraní v ZOO PARKU Vyškov

  • 18. května

Nejen děti jsou zvány do ZOO PARKU ve Vyškově tuto sobotu. Od 10 do 17 hodin se tam koná program, který přiblíží, čím vším musí projít čerstvě střižená ovčí vlna, než se k lidem  dostane v pohodě teplých ponožek nebo svetru. Zájemci se také dozvědí, jak tyto procesy zvládali naši předkové už v pravěku a kam se technologie během let posouvaly.

Spustit audio