Noe+ spustí zkušební vysílání na Štědrý den, bude v DVB-T i na internetu

21. prosinec 2022

Společnost Telepace spustí v sobotu 24. prosince zkušební vysílání svého doposud výhradně internetového programu Noe+. Odpovídající licence získal provozovatel na aktuálním zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání v úterý 20. prosince. Pro distribuci DVB-T signálu využije Noe+ regionálních vysílačů Českých Radiokomunikací.

Provozovatel TV Noe, kterým je právě společnost Telepace, žádala vysílací radu o udělení dvou licencí pro svůj „nový“ program Noe+. Šířit ho plánuje prostřednictvím pozemních sítí a na internetu. V případě DVB-T půjde o Regionální síť 8 mimo Prahu a Regionální síť 12 pro hlavní město a okolí. Spuštění zkušebního vysílání Noe+ se předpokládá v sobotu ráno, tedy přímo na Štědrý den 24. prosince.

O udělení potřebných oprávnění informoval portál Digitální rádio Václav Stuchlý, vedoucí technik televize Noe. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání vyslechla v úterý 20. prosince na veřejném slyšení přímo zakladatele a šéfa televize Leoše Ryšku, následně pak licence udělila. Kromě regionálních DVB-T sítí bude Noe+ k dispozici také online, a to nejen klasicky přes prohlížeč, ale i v aplikaci a přes červené tlačítko HbbTV.

autor: lukpo

Související